“فدراسیون ها باید خودشان را با ادارات کل ورزش هماهنگ کنند!” “خیال دوستان راحت؛لقب پدری ورزش را شایسته خودم نمی دانم!”

شفافیت در ورزش/سیدابوالحسن مهدوی از پیشکسوتان ورزش استان، مدیرکل ۱۷ ساله وقت اداره کل تربیت بدنی استان کرمان و از روسای کرمانی فدراسیون در سطح کلان کشور در گفتگو با خبرنگار ما به وضعیت فعلی ورزش استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مدت هاست به دلیل بازنشستگی از صحنه های درونی ورزش دور بوده ام اما دورادور هم خبرها را می شنویم و هم مطالبی را می بینیم. خیلی متأسفم شرایط، شرایطِ مناسبی در صحنه های ورزشی نیست. بعضاً چه فدراسیون ها و چه ادارات کل در شرح وظایف خود، طوری رفتار می کنند که تداخل کاری ایجاد می کند.
وی افزود: فدراسیون ها به نوعی مسئول قهرمانی هر رشته ورزشی هستند و از آن ها می خواهند در بازی های آسیایی، المپیک، پارالمپیک، قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا تیم های خوبی را روانه مسابقات کنند و پرچم پرافتخار و پرصلابت جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز در بیاورند. و مسئولیت افتخار آفرینی و قهرمانی بر عهده روسای فدراسیون هاست.
مهدوی تصریح کرد: از طرفی هم اگر مدیران کل و ادارات کل ورزش نباشند نیروی انسانی وجود ندارد که بیاید و یا نخبه ها جمع شوند و یا فدراسیون بیاید از درون استان ها نخبه هایش را جمع کند و اردوها و مسابقات تدارکاتی بگذارد و زیرساخت های عمرانی و امکانات سازی را بایستی ادارت کل فراهم کنند. یعنی در حقیقت هر دو ارگان (فدراسیون ها و ادارات کل ورزش و جوانان) باید در یک مسیر گام بردارند، زیرساخت ها را باید ادارات کل فراهم کنند و هماهنگی های لازم را در این خصوص داشته باشند.
وی در پاسخ به دخالت های مستقیم روسای فدراسیون ها که می خواهند روسای هیات های استانی در سیطره خودشان باشد، آن را کار پسندیده ای ندانست و تأکید کرد: بایستی هماهنگی بین این دو ارگان (اداره کل ورزش و فدراسیون) باشد. حتی اگر این هماهنگی به وجود نیامد در مقابل قانون مسیر را مشخص کرده است. مهدوی یادآور شد: ما در وزارت ورزش کمیته ای داریم که مستقیم زیر نظر معاونت فنی وزارتخانه است، آن ها باید بیایند بررسی کنند و نتیجه کار را اعلام کنند؛ ولی فکر می کنم پیش از آنکه مسائل به آن کمیته برسد و مشکلات باز شود و آن ورزش در استان ضربه بزند، بایستی روسای فدراسیون ها بیشتر انعطاف داشته باشند و بیشتر بدانند نظر مدیرکل و اداره کل چیست و همکاری کنند؛ چرا که اینکه در سطح استان می خواهد در مورد آن رشته ورزشی کار شود بیشتر مدیرکل هست که ارتباط مستقیم با استان دارد و در حقیقت در میدان و خط اول کار است؛ لذا فدراسیون ها باید خودشان را با اداره کل بیشتر هماهنگ کنند و وظیفه این است که ادارات کل که پیشگام حرکت در ورزش استان و متولی هستند آنها نظریاتشان صاحب تر است تا فدراسیون ها.
این پیشکسوت ورزش استان و کشور به انتخابات اخیر مجمع بسکتبال کرمان اشاره کرد و افزود: بنده در این خصوص نظر خاصی ندارم؛ چرا که در این زمینه صاحبنظر نیستم؛ چیزی که در جریانش قرار گرفتم این بود، کاندیدای مورد نظر فدراسیون از امکانات خوب و بالقوه ای در استان برخوردار بود، در مقابل کاندیدای بعدی هم که به عنوان رئیس هیئت انتخاب شد ویژگی های خوبی داشت که اگر جوی برقرار می شد که دو کاندیدا می توانستند طوری عمل کنند که یکی مدیریت هیات استان و دیگری مدیریت هیات شهرستان کرمان را برعهده می گرفت و با هم می توانستد کار کنند به نفع رشته بسکتبال بود، در هر حال توانمندی هایی که کاندیدای موردنظر فدراسیون داشت و قدرت اجرایی که کاندیدای دیگر داشت، ترکیب این دو برای استان خوب می شد.
مهدوی در پاسخ به اینکه عده ای از شاگردان قدیمی شما، عنوانِ پدر ورزش را برای شما با طعنه بیان می کنند، آیا این امر سبب دلخوری شما نمی شود، این لقب را شایسته خود ندانست و گفت: شاید دلیل انتخاب این لقب، حضور ۱۷، ۱۸ ساله من در اداره کل تربیت بدنی استان که در کشور بی سابقه بود، است.
وی تصریح کرد: یکی از درس های اخلاق در زندگی این است، انسان گذشته خود را در زندگی فراموش نکند، ببینید چی بودید، کی بودید و چه کسانی در این تکامل و بارورسازی تان از نظر شخصیتی، ورزشی، فنی، اخلاقی و… نقش داشته اند؛ چرا که اگر انسان این موارد را فراموش کند، دیگران هم آن شخص را فراموش می کنند و در حقیقت اینجا این ضرب المثل “از هر دست بگیری، از همان دست پس می گیری” تحقق می یابد، لکن توقع این است که تمام دوستان و عزیزان فراموش نکنند کجا بودند، چی بودند و چه کسانی در زندگی شان نقش داشته است. مهم نیست قدر بدانند یا ندانند اما وظیفه اخلاقی، انسانی و وجدانی حکم می کند، این موارد را که برای تکامل انسان مهم است، فراموش نکنند.
مدیرکل وقت تربیت بدنی استان کرمان، در خصوص دخالت برخی از هیئت ها در باشگاه مس کرمان و ساختار تیم های مختلف گفت: این مورد قانونی نیست و موافق آن نیستیم؛ چرا که هر کسی وظیفه ای دارد، هیئت های ورزشی وظیفه گسترش رشته ورزشی، استعدادیابی، استعداد سنجی و پیگیری زیرساخت ها از اداره کل و معرفی به جوامع بالاتر مثل تیم های ملی را دارند؛ ولی باشگاه با تشکیلات قانونی و دارای اساسنامه بسیار مشخص است و اصلا تداخل در این کار از سوی هیئت ها صحیح نیست و در حقیقت هیئت ها باید وظیفه خود را انجام دهند و باشگاه ها هم وظیفه ی خودشان را.مهدوی افزود: اگر در کار باشگاه و هیئت همراهی و هماهنگی شود اشکال ندارد، ممکن است تقاضای خود باشگاه از هیئت کمک به انتخاب مربی با توجه به شناختش باشد که بله در این صورت باید کمک دهد ولی اینکه بخواهند تداخل کنند و حرف خودشان را بزنند که باید فلانی به عنوان مربی انتخاب شود، این ها نه قانونی است نه وجدانی و اخلاقی که باید باشگاه کار خودش را و هیئت هم کار خودش را انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *